A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Задністрянський ліцей
Бурштинської міської ради Івано-Франківської області

Так починалося...

Дата: 03.05.2018 17:14
Кількість переглядів: 377

Історія Задністрянської загальноосвітньої середньої школи І-ІІІ ступенів, як і села Задністрянське, почалась у 1958 році, коли на полях старовинного села Бовшів почав працювати цукровий завод. У Задністрянському було відкрито філіал Бовшівської восьмирічної школи, де навчались учні початкових класів. Окремої будівлі заклад не мав, тому вчилися у житлових будинках та клубі-бараці, який знаходився на території цукрового заводу. Село зростало, і виникла необхідність побудувати приміщення для середньої школи. Вибрали місце у центрі села, і розпочалося будівництво. Велику допомогу в цьому надавав Бовшівський цукровий завод.

Вже 1 вересня 1958 року школу здали в експлуатацію. Дітей шкільного віку у Задністрянському для середньої школи було замало, тому за рішенням Більшівцівського райвідділу освіти до школи зарахували дітей із села Бовшів, які проживали ближче до Задністрянського, а учнів із сіл Поплавники, Придністров'я, Німшин перевели із Галицької середньої школи. Сформували класи, педагогічний колектив.

У жовтні діти зайшли у чисті, світлі, затишні класи, обладнані необхідним приладдям і продовжили навчання у приміщенні нової школи. Протягом року упорядковували територію і продовжували завозити шкільні меблі. До виконання цих робіт був залучений весь шкільний колектив.

З того часу Задністрянська середня школа живе і працює єдиною дружною, творчою родиною.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора