A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Задністрянський ліцей
Бурштинської міської ради Івано-Франківської області

З ЖИТТЯ ЛІЦЕЮ. Події жовтня

Дата: 03.11.2021 10:09
Кількість переглядів: 97

     Місяць жовтень розпочався із чудового свята -  Дня працівника освіти, з нагоди якого учні випускники привітали вчителів. Старшокласники також спробували себе в ролі педагогів та проводили уроки для молодших учнів.

     4 жовтня, у День захисту тварин , молодші ліцеїсти мали пізнавально-розважальну програму. Діти поспілкувалися  про необхідність доброзичливого ставлення до «братів наших менших», складали пазли із зображенням тварин, відгадували загадки та відображали пантоміму про звірів.

    Впродовж місяця учні ліцею відвідали зелений маршрут Легенди Опілля. Екскурсії відбулися за сприяння, Відділу освіти і науки Бурштинської міської ради

    З чудовими враженнями та приємними емоціями  діти побували у релігійно-історичному центрі «Гора над Дністром», на Казковому подвір`ї,  взяли участь у майстер-класі у місцевого коваля та привезли власноруч виготовлені ковані сувеніри. А Козина лісова ферма , де діти спробували доїти та стригти кіз, а також дегустували крафтові сири,  надовго запам'ятається нашими учням.

     Традиційно до Дня створення УПА учні 8-11 класів здійснили похід повстанськими стежками за маршрутом Задністрянське-Бовшів-Касова гора-Задністрянське.  Відвідали криївку в лісі, слухали та співали патріотичних пісень, розпалили багаття та грали ігри.

     З метою професійного визначення 12 жовтня старшокласників стали учасниками Всеукраїнського онлайн-уроку «Обери професію своєї мрії», в якому виступили відомі українці та розповіли учням як визначитися із професією, а також побудувати кар’єру .

     14 жовтня ліцеїсти привітали місцевих учасників АТО з Днем Захисника України. В цей день у селі, біля символічної могили відбулося молитовне поминання патріотів, які загинули за волю та незалежність нашої Батьківщини.

     З метою популяризації здорового способу життя у м.Бурштин відбувався благодійний забіг «Бурштинська 10», в якому взяли участь наші ліцеїсти та батьки.

     Цьогоріч,19 жовтня, українці вперше відзначали Всеукраїнський День відповідальності людини. Вшановуючи пам’ять видатної особистості, автора «Декларації відповідальності людини» Богдана Дмитровича Гаврилишина,  десятикласники взяли участь у круглому столі на тему « Декларація відповідальності людини», який відбувався в Будинку культури.

     Впродовж осінніх канікул , в рамках реалізації чергового етапу проєкту «Скеледром. Туризм - здоров'я наших дітей» керівник гуртка пішохідного туризму Василь Возняк з гуртківцями продовжували роботи по встановленню додаткових конструкції.

     29 жовтня в Задністрянському ліцеї відбулися зональні зліт-змагання серед гуртківців Галицької філії ОДЦТКУМ. Вражали знання, вміння та спритність гуртківців. В загальному маємо І та ІІІ місця за конкурс "Скелелазів" серед дівчат (Грибик В. та Сальникова Х.), ІІ і ІІІ місця за цей же конкурс серед хлопців (Загоровський О. та Ватраль М.), ІІ місце за конкурс "Розпалювання вогнища" (Загоровський О. та Ватраль М.) та І командне місце за проходження технічних етапів змагань.

     Осінь своєю красою надихає на творчість. Природа дарує яскраві кольори, тому в час осінніх канікул  на Фейсбук-сторінці нашого ліцею відбувся онлайн-конкурс «Барви осені». Бажаючі завантажували особисті світлини на фоні осінньої природи, або ж самих пейзажів. В результаті  зі світлин створено відеоролик, який  в пам`яті закарбовує осінні барви і особливий настрій.

     А ще приємною новиною стало те, що наші танцюристи «Дивоцвіту» зайняли ІІІ місце у VI - Всеукраїнському конкурсі народної хореографії імені Павла Вірського в місті Київ.

Детальна інформація про події та світлини на нашій фейсбук-сторінці.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора